Sekt is de Duitse term voor mousserende wijn. Hij wordt behalve in Duitsland ook geproduceerd in Oostenrijk. De kwaliteit ervan loopt uiteen van industrieel en heel eenvoudig tot ambachtelijk en van topkwaliteit. Winzersekt is sekt die gemaakt is op individuele wijngoederen; een categorie die sterk aan populariteit wint. Het gaat daarbij om wijnen met een nauwkeurig omschreven herkomst en een productieproces volgens de traditionele methode met tweede vergisting op fles en rijping in een kelder. De beste voorbeelden zijn vaak, maar niet uitsluitend, gemaakt van riesling. Te drinken als opwekkend aperitief, maar ook heerlijk bij hapjes, voorgerechten, salades, lichte visgerechten of pasta met groenten, kruiden en kaas.
Mousserende witte wijn uit Duitsland met een verfijnd aroma van appel, abrikoos en citrus. Krachtig en frisdroog van smaak. Lekker als feestelijk aperitief of bij gerookte zalm.
Mousserende Duitse rosé, met een delicaat aroma van bloemen en fijn rood fruit. Zacht en fris van smaak. Uitstekend alternatief voor champagne: lekker als aperitief en bij fijne hapjes.